BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

110 éves a Tipográfia Testedző Egyesület

 

1903. január 30-án felhívás jelent meg a nyomdász szakma lapjában, hogy - idézzük -„ Fölkéretnek mindazon szaktársak, akik a sport bármely neme iránt érdeklődnek, hogy február 2-án a szakegyesület helyiségében, egy alakítandó nyomdász sport club alakuló ülésére megjelenni szíveskedjenek."

 

2013. május 31-én a Sportegyesületek Országos Szövetsége elismerésben részesítette az egyesületet, megalakulásának 110. évfordulója alkalmából.

 

Két dátum között eltelt 110 évet szeptember 13-án értékelte és ünnepelte az egyesület elnöksége és szakosztályai, melyek nagy részét sajnos elsodorta az idő és a pénzügyi válság.

 

Pedig az 1945 után harmadszor újjáalakult egyesület magas színvonalon működő, jelentős eredményeket elérő sportágakban nevelt és versenyeztetett elsősorban nyomdász sportolókat. Kerékpározásban Bicskey Richárd, Habony Ferenc, Megyerdi Antal, íjászatban Barta Margit, Hamvas Ágnes, Nagy Gyöngyi,Nagy Béla, sakkban, Barcza Gedeon, Korányi Attila, vízilabdában a nemrég elhunyt Samu Miklós révén országosan ismert olimpián és világbajnokságokon sikeresen szereplő versenyzők tartoztak a klub sportolói és később edzői közé.

 

1973-ban tizenegy szakosztályban csaknem 400 sportolója volt a Tipográfiának, az egyesületek rangsorában a középmezőnybe került.

 

A sportegyesület történetének utolsó 10 évében a legnagyobb gondot az anyagi javak előteremtése jelentette. Nagy veszteség volt számukra, hogy az állam kivonult a sportból, megszűnt a támogatás. A nyomdákat privatizálták, az új tulajdonosok már nem tartották szívügyüknek a sportkör anyagi segítését. Csak a régi nyomdászok nyújtottak segítő kezet, de így egyre nehezebb volt fenntartani az egyesületet, s ez a szakosztályi munkában is éreztette hatását.

 

Az egyesület a sok gond ellenére működik, és ez nagyrészt egy embernek köszönhető. Göbölyös Lászlóné, Marika 10 éve a klub elnöke és minden lehetséges fórumon hatalmas munkabírással, lelkesedéssel és szeretettel képviseli a sportolók érdekeit, évről-évre nagy nehézségek árán teremti elő a minimális működés feltételeit.

 

Reméljük, hogy az elkövetkező években a gazdasági helyzet megengedi az államnak és a vállalkozóknak, hogy a tömegsport és az egyesületi élet finanszírozásában többet tudjanak vállalni.

 

Balassa István, elnökségi tag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!