BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Gyors lábú tündér járt túránkon
Ezen a május eleji szombaton - amikor tavaszi túránkon a Vadasparkba invitáltuk a természetjárókat - pirkadatkor még szürkésfehér párába burkolózva pihent a táj az előző napok esőzéseinek következményeként. Azok, akik első alkalommal jöttek velünk túrázni, kétségek között őrlődtek, vajon szükség lesz esernyőre ia, érdemes megkockáztatni a kellemetlenségeket? Az évek óta útra kelők azonban bíztak abban, a Tipográfia első, tavaszi túráján mindig kellemes körülmények között járható a kijelölt útvonal, a célban (hagyományosan) a közkedvelt lila hagymás zsíros kenyér, és más ízesítésű falatok, tikkadt torkot ápoló innivaló vár az érkezőkre.
Természetesen azoknak a törzstúrázóknak lett igazuk, akik most is nekivágtak a meghirdetett útvonal teljesítésének.. Ugyancsak "hagyományosan" - mindenki mást megelőzve - megérkezett az első  teljesítő is, Pakányi Péter, akinek 10,46-kor jegyezték be a Vadasparki célba érkezését. Utána tetemes ideig kellett várni a következőkre. Reméltem, hogy a csitri leánycsapat érkezik, akik a túralapok igazolása után nyomban birtokba veszik a Vadasparkot is, de ők később kerültek elő. Meglepetés volt, hogy az érkezők között feltűnt Matolcsi György,  a Budapesti Természetbarát Sportszövetség főtitkára, aki ugyancsak a túrázók között járt, s a célba érve élénk beszélgetésbe merült az ismerősökkel.

Dél felé aztán megélénkült az érkezők sora, már nem egyesével, csoportosan jöttek, voltak, akik némi bosszúsággal találtak a helyes útra. Az élet "közbeszólt" a vadasparki megállóban (az utolsó előtti pontőr helyen), ahol kábelfektetés miatt dagonyázó sár keletkezett, s azt kerülgetve nem a "hivatalos" túravonalon érkezhettek.
Minden túránkon külön figyelem a gyerekeket, akik a jövő túrázói lesznek. Most sem voltak kevesen (már az összes résztvevőhöz viszonyítva), s kitűnt, hogy rajtuk sem fogott ki a megtett útvonal. Mind között a legnagyobb meglepetéssel egy piros pólós kislány szolgált, aki az anyjával érkezett. Először különös keresztneve okán került a figyelem középpontjába, Illango-nak hívták. Ez régi magyar keresztnév, jelentése gyors lábú tündér. Kétszeresen "kilóg" a ma divatos lánynevek csokrából, a Zsanettek, Amandák, Nikolettek közül, de leginkább azért, mert ez az ifjú hölgy most még nagycsoportos óvodás, viszont saját túralappal érkezett!
Mi sem természetesebb, ha nem is "hivatalosan", minden természetjáró rendezvényünkön mind több gyors lábú tündérre számítunk! Institórisz (Szabó) ZsigmondKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!