BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Csúcsot döntöttünk!

 

A kilátókról messze látni, azt azonban, ami október 12-én a Tipográfia - Cartographia - már hagyományosnak tekinthető - Budai kilátók teljesítménytúráján történt, arra a legmagasabb kilátóról előre tekintő sem gondolt...

Amikor az indulási helyről jelentették, hogy elindult az utolsó jelentkező is, lajstromozták az 591. résztvevőt! Az öröm pillanata után nyomban előtört az aggodalom: senki nem számolt ennyi túrázóra - csupán a tavalyi, ugyancsak csúcsrészvételre gondolva - négyszáz ebéddel készültek, erre kiderül, csaknem kétszáz új embernek is kell enni adni. Szombat délelőtt van, még az ehhez szükséges nyersanyag beszerzése sem egyszerű... De nem csigázom tovább az idegeket: senkinek sem kellett éhesen vagy szomjasan távoznia a nagykovácsi célba érés után. (Ezt a gondnövelő közjátékot megelőzhették volna, ha - más teljesítménytúrához hasonlóan - előnevezéssel oldják meg - okulva a tavalyi hasonló, vártnál lényegesen több túrázóra.)

E csúcsdöntő napon a túrák krónikásának figyelmét is a csúcsok felé terelte az élet. Mert az a gondosan összeállított itiner, amit kézhez kaptak, újdonságot - közbeiktatott új kitérőket jobbra vagy balra, netán szakadékba ereszkedést majd kapaszkodó beiktatását, nagyobb távolságot - nem tartalmazott, ezért annak nyomvonal-követési feljegyzése felesleges lett volna. Ezért más irányba kellett kutakodni: vallatóra fogtam a "felhőt", az internetet.
A Teljesítménytúrázók Társaságának honlapja a főoldalon 2013. 10. 12-re jegyzett ajánlatai között a 3. sorban szerepeltette a budai kilátókat. Nem ringatjuk magunkat abban a hitben, hogy a "Lovagok útján a Kőszegi-hegységben II - Fel s Szent Vid kápolnához túra" elmaradása miatt nőtt az érdeklődés a mi rendezvényünk iránt Ennek a minden bizonnyal vonzó eseménynek a Velem községet is érintő, ugyanerre a napra meghirdetett "Gesztenyeünnep" jelentett elháríthatatlan akadályt.) Így lépett a túrák sorában első helyre a DÖKE 30/15 mecseki túra. A sorban 4. rendezvény volt a "Less Nándor emléktúra - Nomád terepfutás" a Bükkben. A börzsönyt preferálók a "NaHát 90/50/35/20/Hangya 15"-re igyekezhettek. Volt "Bakonyi Barangolás", zselici túranap, "Tata, Gyalogló Világnap /10/4/2" a Vértes - Gerecsében, és Erdélybe hívó (új!) "Czárán Gyula nyomában emlék- és teljesítménytúra 35/20".
És ha már a "felhőben" (de nem a fellegekben!) jártam, bepillantottam az 1992-ben alapított Magyarországi Kárpát Egyesület honlapjába is, ahol rátaláltam a Giga Túra Liga (hosszú távú teljesítménytúrák és terepfutó versenyek) 2013. évi invitálására. Itt a Magyar Sportturisztikai Szövetség és a Magyarországi Kárpát Egyesület versenykiírása a legeredményesebb, legalább 100 km távolságú teljesítménytúrákat és terepfutó versenyeket teljesítőket "bajnoki díj"-jal tünteti ki. Mindezeket azért kellett itt közreadni, mert a mi kilátó-túránkat megtisztelte egy sárga trikót, rajta Giga Túra Liga feliratú résztvevő. (Ezt a trikót csak azok kapják és viselhetik, akik egy túraévben legalább 500 pontot gyűjtenek. Ennek elszámolása a kijelölt úthossz alapján történik: km + magasság (m)/100. Ha pontegyenlőség van, a megtett, a teljesített magasság, majd a versenyző kora dönt a trikó odaítélésében.) A nálunk túrázott úr már nem sorolható a tinédzser korba, ezért nem faggattam arról, mikor, milyen teljesítménnyel vált érdemessé a trikó viselésére, viszont fotón megörökítette, hogy nálunk is járt. Ide elkísérte német juhász kutyája. A hűséges társ igazolást nem kapott erről, jutalma a gulyásban főtt szalonnabőr darabok elfogysztása volt - amit nagy élvezettel tett.Institórisz (Szabó) ZsigmondKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!