BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
 

Esős vasárnap

Ha emlékezetem nem csal, ilyen eset az utóbbi tíz évben valószínűleg előzőleg sem gyakran fordult elő, hogy a verőfényesnek ismert május ennyire visszaélt volna a kirándulók örömével, mint most. Amikor kicsit bakafántoskodott, borús vagy ködös reggellel várt ránk, de mire útnak eredtek a túrázók, már sütött a nap, s e derűből nem is engedett a nap végéig.

Reménykedve kémlelte mindenki az eget, aki a borús előjel ellenére is útra kelt, hogy részt vegyen a Tipográfia hagyományossá lett Vadasparki végállomással kecsegtető tavaszköszöntő teljesítménytúráján.  A kevésbé bátrak, szkeptikusak inkább otthon maradtak, vagy valami más elfoglaltságot kerestek. Így lett kevesek élménye az idei „Gyertek ki a vadasparkba" természetjárás. Mert nemcsak a tavalyi hó tűnt el, hanem kétszáz kiránduló-túrázó is, ebben az évben 229 fő teljesítette a távot a tavaly résztvevő 439 indulóval szemben.

Pedig ez az alkalom, program sem volt kevesebb örömet kínáló, mint a tavalyi, vagy az azt megelőzőek. Sőt, ellenkezőleg! Akik családostól jöttek, gyerekeiknek olyan újdonságot, élményt is szerezhettek, mint a kalózpark birtokba vétele.  Ezért nem sajnáltuk, hogy „elvették" hagyományos pihenő/étkező helyünket, s az ottani fákat is beépítették a kalóz útvonalba. Öröm volt látni, ahogy a csöppségek (gyermeki félelmet nem ismerve) követték egymást az imbolygó kötélpályán, esetleges lepottyanásukat megelőzendő, derekukra erősített biztonsági kötelek és a fejük felett biztosított karabiner csatlakozás oltalma alatt(a szülők figyelő tekintetétől kísérve) lépkedtek előre. S amikor elérték a kötélhágcsókat rögzítő fákat, új „haladási" lehetőség várta őket...És ami ugyancsak vonzó volt, a felnőttek számára is adott izgalmat a kalandpark, nem kevesen éltek is a lehetőséggel, kipróbálhatták bátorságukat, ügyességüket.

A túra útvonala nem volt ennyire kalandos. A beérkezőktől hallott vélemény szerint a gyakorta szemerkélő vagy szaporábban hulló eső ellenére sem vált csúszóssá a talaj, a sár sem ragadt a cipőkre. Csak kedvrontóan borús ég alatt kellett teljesíteni a 18 kilométeres távot. Az elsőnek „befutó" .......Tamás túralapján az állt, hogy 13.-nak indult, s az előtte útra kelőket megelőzve, 10.25 perckor érkezett a célba. A „legyőzöttek" között volt Orosz Zoltán, aki harmadikként indult, csupán húsz perc hátránnyal másodikként ért a vadasparki célba. Orosz Zoltán  a Hűségesek közé tartozik, 2006-ban jött először a Tipográfia túrájára, azóta - a tavalyit kihagyva - minden évben teljesítette a túrák útvonalát. Értékelte az emléklapot, összehasonlította más rendezvények dokumentumával, szerinte igen szép, ízléses ez a nyomdai produktum.Az első hölgy 6.-nak érkezett a célba, aztán jöttük a szülők és a gyerekek, kisebbek, nagyobbak, fiatalok, idősebbek, összesen 229-en. Bízunk abban, jövőre ismét a szokásos, napsütéses túraidő várja majd a résztvevőket...

Szöveg és fotó: Institórisz (Szabó) Zsigmond

 Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!