BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Újjá alakult a szakosztály, melynek gyökerei az egyesülethez vezetnek vissza.Egykor sikereket elért kerékpáros versenyzőink Garamszegi László Kiss György, Oetl Gyula, Rusovszki Gábor alapították meg a szakosztályt négy évvel ezelőtt, de akkor más színekben indultak a versenyeken. Idén júniusban igazoltak át hozzánk a 15 és 22 év közötti fiatal lányokból és fiukból álló versenyzők, akik országúti, pálya, mountain bike és cyclocross szakágakban versenyeznek.

A versenyzők minden utánpótlás korosztályban szereztek már bajnoki címet, fiúk és lányok egyaránt. Szinte a teljes keret részt vehetett a Magyar Válogatott színeiben, nemzetközi versenyeken. Pld. Kis Békeversenyek és Jugend Tour mely a serdülők Tour de Prance-ának felel meg.

Sorainkban versenyez a tavalyi év idő futam magyar bajnoka és VB induló Karl Dávid és II. helyezett Böröcz Bence, a többszörös pálya magyar bajnok Ferencz Soma, akik 2015-ben U23-as korosztályba léptek, ahonnan már csak egy lépés az elitmezőny.

http://bikemag.hu/magazin/hirek/magyar-kerekparos-gyozelmek-az-olimpiai-remenysegek-versenyen

 

2015. Országos Bajnokságon eredményesen szerepeltek:

 

Időfutam mezőny

U15 Füri Márton 3.

U17    Karl Adam 1. Időfutam Magyar Bajnok

U17    Dian Ábel 5.

WU17 Karl Bianka 2.

WU17 Oetl Dana 4.

WU19 Kapott Szonja 2.

U19. D. Kovács Dávid 1. Időfutam Magyar Bajnok

U19 Peák Barna 5.

U19 Balázs Czéh 13.

 

Országúti mezőny

U15 Füri Márton 7.

U17 Karl Adam 2.

U17 Dian Ábel   1. Országúti Magyar Bajnok

WU17 Bianka Karl 3.

WU17 Oetl Dana 2.

WU19 Kapott Szonja 4.

U19. D. Kovács Dávid 1. Országúti Magyar Bajnok

U19 Peák Barna 9.

U19 Balázs Czéh  DNF

 

A sikeres országúti OB után, több rangos montis sikert született.A Duna Maratonon ifi lányoknál Kapott Szonja győzött, U19-ben kétszeres országúti bajnokunk D. Kovács Dávid ezüstös lett, U17-ben Karl Bianka gyűjtött be bronzérmet!

Egy hete a Salzkammergut Trophy viadalon több ezres mezőnyök versenyeztek és mindenki kategóriája élmezőnyében érkezett. Külön kiemelendő az U15-ben Füri Marci ezüstérme!
A hétvégén sem maradtunk bajnoki arany nélkül, ugyanis a Sopronban rendezett XCO bajnokságon Kapott Szonja aranyérmes lett az ifi lányok között!
Eközben D Kovács Dávid és Peák Barna a magyar válogatott színeiben Linzben versenyzett világkupa futamon országúton. Barni balszerencséjére belekeveredett egy bukásba és a lassú orvosi ellátást követően már nem volt esélye limitidőn belül érkeznie. Dávid teljesítménye azonban nemcsak

a magyar, hanem több külföldi szakvezető elismerését is kivívta, hiszen minden szakaszon a mezőny első harmadában érkezett és összetettben a 34. helyen zárt a közel 150 fős mezőnyben! Mindössze 85 versenyző fejezte be a meredek emelkedőkkel tarkított 3 szakaszos versenyt!
Az előttünk álló hetekben több nemzetközi megmérettetés vár ifistáinkra.
Azonban serdülőink talán még fontosabb feladat előtt állnak, hiszen szombaton Karl Ádi és Dian Ábel is elutazik a Grúziában rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra /EYOF/! Országúti időfutamban Ádi mezőnyversenyben pedig Ábellel együtt, reményeink szerint sikeresen szerepelnek a válogatott színeiben!

Újabb jó hírek a kerékpárosokról!

Augusztus elején két rangos versenyen jártak ifjúsági kerékpárosaink. Az olaszországi Udinében Somogyi Miki vezetésével, válogatott színekben Karl Ádám és Peák Barnabás küzdött több válogatott sorral. Ez a megmérettetés Peák Barnának sikerült jobban, a 6. helyen végzett!

Belgrádba Rusovszki Gábor edzőnk vezetésével, UCI kategóriás viadalra, szintén a válogatott sorral Dian Ábel, Czéh Balázs  és Hetényi Gergő utazott. Szépen teljesítettek, volt bukás, defekt, és persze komoly mezőny, remek versenyzési lehetőség volt!

Ezt követően a sajnos rossz állapotban lévő Millenárison, a Pályabajnokságon versengtünk. Bár év közben az ideális feltételek hiánya miatt nem pályázunk, hagyományok okán illik szaporítani az indulók számát.Polyák Gábor és Dian Ábel hozta a kötelezőt, utóbbi kicsit nosztalgiázhatott, több bajnoki arany birtokosa az előző évekből!A serdülő országúti bajnokunk, Stodulka András remek formába lendült, bár csak egyéni időfutamban indult, imponáló fölénnyel gyűjtött be két bajnoki címet! Ferencz Soma is duplázott U23-ban, 1000 és 4000-en is ezüst érmet szerzett.

Franciaországban zajlott az országúti Európa Bajnokság, aholPeák Barnabás, Karl Ádám és Kapott Szonja képviselte klubunkat a válogatott színeiben!Az ifjúsági fiúk között az ide szezonra vastagon feltette a koronát Peák Barnabás, aki az egyéni időfutamban 7., a mezőnyversenyben a 8. helyen végzett és az utolsó méterekig harcban volt a győzelemért!Karl Ádám nagyot küzdött, azonban az utolsó kilométerekre kissé elfogyott, így Ő a középmezőnyben zárt. Neki jövőre is áll a zászló, mivel idei sikereit elsőévesként érte el!Kapott Szonja a felejthető időfutam után becsülettel helytállt, időhátrányban ugyan, de teljesítette a távot. Esetében talán a nyári edzésmunkában tett változtatás nem vált be, de ismerve Szonját, Ő a legelégedetlenebb, hiszen a bajnoki címek, remek tavaszi-nyár eleji teljesítménye alapján többet várt önmagától!

 

A további programunk jövő hétvégén Dubnicán folytatódik (tavaly itt volt sárga trikóban D. Kovács Dávid), majd Törökbálinton(okt. 1.) városi körözés a Riczu Emlékversenyen! Ide várunk szeretettel minden szurkolót, izgalmas verseny, időről-időre elhaladnak a célvonalon.

Kerékpár szakosztályunk versenyzői 2016-ban is nagyon sikeres évet zártak.

A szakosztály utánpótlás versenyzői 16 bajnoki aranyérmet, 11 ezüst érmet és 7 bronz érmet nyertek.

Kiemelkedik Peák Barna teljesítménye aki a  General Patton N.Cup (Világkupa) versenyen a legjobb hegyi versenyző  és Oberösterreichben pedig a legjobb sprinter lett.

Eredményeik elismeréseként 2017-ben  ünnepélyes keretek között, díjakat vehettek át a Magyar Kerékpáros Szövetség díjkiosztó ünnepségén.

 

2016.

az ÉV CSAPATA a Tipográfia TE országúti szakágban

az ÉV edzője RUSOVSZKI GÁBOR

az ÉV utánpótlás versenyzője PEÁK BARNABÁS

l

Újabb hírek a kerékpáros szakosztályról.

 

Sajnos a szakosztály életében nagy változások történtek, ami magával hozta a komoly változásokat.

 

Három saját nevelésű legeredményesebb versenyzőnk, más csapatban folytatják pályafutásukat, D.Kovács Dávid a Brit kerékpáros KTMUK klub igazolta le,  Peák Barnabás eligazolt tőlünk olyan csapatba, mely jobban tudja támogatni külföldön való versenyeztetését, 2018. januárban pedig Karl Ádám az UC MONACO versenyzője lett.

2017-ben a szakosztály anyagi támogatás hiánya miatt egyre rosszabb helyzetbe került. Többen a fiúk közül más egyesületekbe igazoltak,  akik még maradtak, idén januárban átigazoltak a KSI-be, mert edzőjük fizetett alkalmazottja lett a kerékpár szakosztálynak.

 

2018-ban női csapattal folytatjuk, Kapott Szonja, Szabó Zsófi és Oetl Netta mellé versenyről-versenyre csatlakozik a fehérvári Péteri Niké és Hideg Nóri, valamint a győri Bajorfi Tímea!
Ez a gárda bővülhet és jó néhány tapasztalt versenyzővel már válogatottként jelentékeny erőt képviselve segíthet újjáéleszteni, rangot adni a női országúti kerékpározásnak!
Klubunkat érinti, hogy idén már világbajnoki indulónk is van Kapott Szonja személyében! Látássérült sporttársa, Lengyel Zsófia pikótájaként egy tandem kerékpár nyergében szállnak harcba a tokiói paraolimpiai indulás jogáért!
Ennek első állomása a március végi Riói pálya világbajnokság!

 

 

 

 

 Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!