BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Ilyen még nem volt!

Nem kivagyiságból kezdem azzal, hogy évek óta vagyok aktív és elvárt résztvevője, dokumentálója és krónikása a Tipográfia Természetjárók meghívásos tavaszi és őszi túráinak, ezért hiteles, amit állítok: ilyen még nem volt! (Annak ellenére, hogy minden évben volt valami változás, ám az idei, tavaszi Vadasparkba invitáló hívás eredménye minden előbbi eseményen túltett.)
Ami a legörömtelibb: a résztvevők számát tekintve újabb csúcsjavítás történt. Az előző években 400-450 túrázó jelentkezett, most viszont 547-en vágtak neki a 16 kilométeres útnak, és mindannyian célba is érkeztek. Ami ugyancsak örömre adott okot: soha ennyi gyerek nem volt a nevezők között, mint az idén! Köztük is a legfiatalabb - a gyermek korosztály Benjáminja - mindössze 10 hónapos(!) volt. Ő - természetesen - nem a saját lábán teljesítette a fel, le, majd ismét felfelé kapaszkodó útvonalat, hanem a mamája hátán ülve csodálkozott bele a ragyogó, rügyfakasztó, virágbomlasztó tavaszba.
És még mindig nem értünk az idei különlegességek végére. A szervezők arra számítva, hogy most is annyian jönnek, mint az előző évben, csupán 450 itinert nyomtattak. S mert egyre csak jöttek-jöttek, amikor elfogyott az itiner (bár már 2-3 túrázót is regisztráltak egy-egy lapon) kockás noteszlapokkal helyettesítették a túradokumentumot, ez is alkalmas lett arra, az ellenőrző pontokon pecsétet nyomjanak rá. Ám az 547-ként induló dr. Tim Péternek még noteszlap sem jutott, ezért jobb karját ajánlotta rajtszám és pecsét gyűjtésére... Amikor a célba ért, a sokat látott krónikás is annyira meglepődött, hogy elfeledkezett arról, legalább fotón "hitelesítse" a ritka dokumentumot!
Miközben egymás sarkában járva érkeztek a Vadaspark előtti célba a túrázók, a csak kedvtelésből kiránduló szülők és gyerekek hosszú sort alkotva, türelmesen vártak a parki belépőre. Akik minden percet szeretnek kihasználni, azok várakozás helyett kipróbálták az intézmény idei újdonságát, a lovaskocsizást. (A tavaly újdonságnak számító kalandpark kötélhágcsóin is nyüzsögtek a gyerekek, próbára tették ügyességüket, bátorságukat.) Egyébként ezt a szórakozást máshol is beújították: a Bakonyerdő Zrt. és a Bakonyszentlászlói Önkormányzat összefogásával, az Öreg-Bakony festői részén, a Cuha-völgyben kalandparkot avattak, ahol az aktív kikapcsolódásra vágyók nemcsak a természetben gyönyörködhetnek, állóképességüket is próbára tehetik.Mi - természetesen - nem a kalandparki teljesítményekre figyeltünk leginkább, hanem a célba érkezőkre. Elsőként a nyolcadiknak induló futott be. Csodálkoztak mis a mögötte érkező kisebb csoport tagjai, milyen varázslattal került eléjük az, akit ők egy szakaszon megelőztek...
A magyarázatot azért nem kísértük figyelemmel, mert közben kipirult arccal, a teljesítmény sikerének örülve, sorra érkeztek a gyerekek is. Köztük elsőként Garai Alexandra - aki tavaly is járt nálunk - vele édesapja szerettette meg a természetjárást. A következő, Hollós Balázs - fiatal kora ellenére - most a 40. túráját abszolválta! Hasonlóan a "babérokat gyűjtők" közé tartozik Barcsa Roland, aki már ezüst fokozatú túrázónak számít. Mögötte Stahl Marcell érkezett, neki a vadasparki csupán a második túrája volt, ám igen nagy elszántság munkál benne: gyűjteni fogja a túrákat igazoló pecséteket. Halász Bence ugyancsak második alkalommal vett részt a Tipográfia szervezésében zajló természetjáráson, de már más tájakon is megfordult. A Gabányi fivérek, Bálint és Gábor viszont most debütáltak. Kérdeztük őket is. nem találták megerőltetőnek az útvonalat? Nemmel válaszoltak - valóban frissnek, derűsnek látszottak -, akár Pogány Nóra, Darabont Réka, Kovács Gergő.
Institórisz (Szabó) Zsigmond
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!