BejelentésTipográfia Testedző Egyesület
Verseny és szabadidősport

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Lepke lábakon, ringatózva

Mielőtt bárki orvosért kiáltana, vagy képzavarral vádolna, megnyugtathatom az olvasót, a cím a valóságot jeleníti meg, s ez ki is derül az idei, Gyertek ki a Vadasparkba tavaszi természetjáró túránk beszámolójából...

Az invitálásra most is az interneten böngésző, természetjárást kedvelők találtak, részvételi szándékukat egyedül az időjárás befolyásolta. Mert ez a Vadasparki, hagyományos, immár 10, tavaszt köszöntő Tipográfiás túra - amely most is a Budapest Kupa teljesítménytúra része -  sokak kedvelt programja. Ebben bizonyára nem kis szerepe van az útvonalat összeállító Felsmann József Máté István kettősnek, akik anélkül hogy minden egyes túrázó mellett ott gyalogolnának, mégis szinte kézen fogva vezetik még a gyakorlatlan indulókat is. (Természetesen, ennek ellenére megesik, hogy valamely ponton letérhet bárki a kijelölt útvonalról, de könnyen visszatalál, ha beleolvas az igen részletes itinerbe, amelyet a Széchenyi-hegyi Gyermekvasútnál felállított rajthelyen kapott kézbe.)
A természet - mint minden más alkalommal - most is kegyébe fogadta a túrázókat, melengető napsütés kísérte a hol szaporább léptűek, a többség által inkább kényelmes, az erdő és az aljnövényzet képeit is begyűjtő útját (mert nem lóverseny ez...).Ugyancsak a megszokott szervező/rendezői gyakorlat szerint a start pillanatában a 16 kilométeres táv végét jelző célban megkezdődik a beígért falatok előkészítése, így az sem csalatkozik, aki részenként futva gyűri le a távot, mindenki leelőzve érkezik. A hatodik ellenőrző ponton, Makkormárián is elsőként jelenik meg, ahol a Horalky energia ponton megkapja nápolyi szeletét.
Bár az idén kevesebben jöttek ki a Vadasparkba, mint tavaly, örömünkre szolgál, hogy nem kevesen voltak azok, akik újoncként járták végig a zöld, sárga, piros jelzések útvonalát. Hamar kiderült, kik ők, mert a célban azt tudakolták, merre induljanak vissza, hogy rátaláljanak parkolóban hagyott autójukra.
Minden évben szívmelengető látvány, amikor kisebb, nagyobb gyerekek jönnek szüleikkel, büszkén nyújtják nevüket, rajtszámukat és az ellenőrző pontokon begyűjtött bélyegzéseket tartalmazó lapjukat, majd elfogyasztják vajas, lekváros avagy nutellás kenyereiket, s ismerkedni betérnek a Vadasparkba, ahol a bejárattól jobbra produkálja magát az itteni állatsereglet kedvence, a magát kedveltető görény. (Mert aki a Vadasparkba is benéz, az féláron teheti, túra lapja felmutatásával.)
A nagyobbacska gyerekek más élménnyel is gazdagodhatnak: a cél közelében "parkolt" Lepke, a nyugodt, szelíd hátas, hogy Lepke lábakon ringatózva néhány perces lovaglásban legyen részük. És az idén is volt olyan túrázó, aki csak szülei segítségével látta az útvonalat. A legfiatalabb apja hátán érkezett a célba, miután a Nógrád megyei Nőtincsről indultak. A kislány igazi nő módjára viselkedett, amikor fotóztam: mosolyogva nézett szembe a lencsével... Institórisz (Szabó) ZsigmondKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!